«

»

abr 02 2014

COM ES RESTAURA UN RETAULE

Durant les de últimes setmanes hem treballat a 2n d’ESO l’època del Gòtic. A més a més dels aspectes econòmics, polítics i socials de l’època, hem estudiat les seues manifestacions artístiques. La disciplina en que més hem aprofundit ha estat en pintura, i especialment, en retaules. És per això que després d’estudiar el “Davallament de la creu” de Roger van der Weyden, hem pogut vore quin va ser el procés de restauració del retaule de Joan de Sarinyena que es troba al Palau de la Generalitat Valenciana i en el que va col·laborar Álvaro Felici. Ens ha mostrat el procés complet i les ferramentes emprades, que havien de ser com les de l’època. Un procés laboriòs i que requereix de tècnica i paciència. Els nostres alumnes han aprés el nom de eines com la polonesa, la pedra de brunyir o tècniques com la imprimació amb cua de conill i l’embolat.

Juanjo Iranzo

`

 

Acerca del autor

admin

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes utilizar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.